Křehké banánky v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
3 ks žloutek
600 g hladká mouka
350 g tuk na pečení
na potření
marmeláda
na ozdobu
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení nebo máslo ušleháme s cukrem a žloutky a nakonec přimícháme hladkou mouku.

  2. Těsto necháme odpočinout asi 2 hodiny v chladu a potom pomocí strojku tvarujeme tyčky.

  3. Banánky pečeme zvolna v troubě při 150 °C.

  4. Upečené zchladlé banánky slepujeme marmeládou a půlku (nebo jen konce) máčíme v rozpuštěné čokoládě.

  5. Křehké banánky v čokoládě podáváme jako jemné sváteční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!