Královské klopsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce mléko
1 lžička hořčice
0.3 l voda
1 ks žemle
3 lžíce hladká mouka
500 g mleté maso
1 ks střední cibule
mletý černý pepř
1 sklenka malé kapary

Postup přípravy receptu

  1. Žemle namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Žloutek oddělíme od bílku.

  2. Namočenou žemli vymačkáme, smícháme s cibulí, bílkem, mletým masem, hořčicí, osolíme a opepříme. Z hmoty tvoříme klopsy, které v osolené vodě vaříme 5 - 10 minut. Klopsy vyndáme a udržujeme teplé.

  3. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z klopsů. Vody postupně přilijeme asi 1/2 litru. Žloutek rozkvedláme s mlékem a lehce vmícháme do omáčky, která v tuto chvíli nesmí vařit! Kapary slijeme a přidáme do hotové omáčky. Dosolíme, dopepříme podle chuti.

  4. Královské klopsy na talíři přeléváme omáčkou s kapary a jako přílohu podáváme vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!