Králík z Provence recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 plátek slanina 1 stroužek česnek 0.5 lžíce máslo 1 lžíce rajčatový protlak 20 g žampiony 50 ml bílé víno 1 lžička hladká mouka 100 g králičí maso
Postup Králík z Provence recept
Postup přípravy receptu
-
Z vykostěné králičí kýty odřízneme 100 g čistého masa a protýkáme malými kousky slaniny.
V kastrolku rozehřejeme máslo a maso po obou stranách opečeme. Poté podlijeme maso vývarem, který si připravíme ze 1/4 kostky masoxu a dusíme je téměř doměkka.
Přidáme nasekaný česnek, bílé víno, očištěné a na plátky nakrájené houby. Přidáme i oloupaná rajčata zbavená jader a nakrájená na kostičky (nebo rajčatový protlak) a dodusíme. Šťávu necedíme.
Králíka z Provence podáváme s vařenými brambory.