Králík z Provence recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek slanina
1 stroužek česnek
0.5 lžíce máslo
1 lžíce rajčatový protlak
20 g žampiony
50 ml bílé víno
1 lžička hladká mouka
100 g králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Z vykostěné králičí kýty odřízneme 100 g čistého masa a protýkáme malými kousky slaniny.

  2. V kastrolku rozehřejeme máslo a maso po obou stranách opečeme. Poté podlijeme maso vývarem, který si připravíme ze 1/4 kostky masoxu a dusíme je téměř doměkka.

  3. Přidáme nasekaný česnek, bílé víno, očištěné a na plátky nakrájené houby. Přidáme i oloupaná rajčata zbavená jader a nakrájená na kostičky (nebo rajčatový protlak) a dodusíme. Šťávu necedíme.

  4. Králíka z Provence podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!