Králík v cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks cibule
sádlo
mletý pepř
4 ks králičí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Králičí stehna vykostíme a uděláme z nich pěkné plátky.

  2. Na dno pekáče dáme plátky sádla a na ně vrstvu cibule, na to položíme osolené a opepřené plátky a zasypeme opět hojně cibulí. Králíka v cibuli podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pečeme do změknutí. Ke konci pečeme králíka bez pokličky, aby maso získalo pěknou barvičku. Během pečení kontrolujeme, aby se šťáva nevypekla a maso se nespálilo. Čas na přípravu a pečení je orientační.

  3. Králíka v cibuli podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory a přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!