Králík s uzeným bůčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajče
2 lžíce olivový olej
3 ks menší cibule
6 plátků uzený bůček
1 kg králičí maso
podle chuti
sůl
majoránka
bazalka
saturejka
černý mletý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso si rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.

  2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Každou porci zabaíme do plátku uzeného bůčku, převážeme nití nebo potravinářským provázkem, který po upečení odstraníme.

  4. Do zapékací mísy dáme na dno kolečka cibule, přidáme králičí maso v bůčku a vše posypeme majoránkou a saturejkou. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  5. Během pečení podléváme králíka se zeleninovou směsí vodou podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!