Králík s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg králík
omáčka
2 stroužky česnek
3 lžíce máslo
150 ml voda
120 ml kečup
0 lžiček chilli
150 ml bílé suché víno
1 lžíce worchesterová omáčka
podle chuti
sůl
3 snítky tymián
citron

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované králičí kousky osušíme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Vodu a víno promícháme s kečupem, worchesterovou omáčkou, rozpuštěným máslem, citronovou šťávou, chilli a prolisovaným česnekem.

  3. Králíka vložíme do pekáčku a posypeme cibulí. Králíka přelijeme omáčkou a zakryjeme pokličkou.

  4. Zakrytý pekáček vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a dusíme asi 20 minut. Poté porce králíka posypeme tymiánem a dopékáme bez poklice do křupava, občas obracíme.

  5. Králíka s bylinkami podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!