Králík na víně se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 1 větvička rajče 2 ks mrkev 1 ks králík 1 dl bílé víno hladká mouka 1 ks menší celer podle chuti sůl tymián bazalka bobkový list mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Králík na víně se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Králíka zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.
Veškerou zeleninu dobře očistíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme nakrájený celer, mrkev, česnek a vše osmahneme. Zeleninu zalijeme vínem a přidáme oloupaná rajčata. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, tymiánem a bobkovým listem.
Opečené králičí maso vložíme k zelenině, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Králíka na víně se zeleninou podáváme s rýží, knedlíkem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.