Králík na víně se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 větvička rajče
2 ks mrkev
1 ks králík
1 dl bílé víno
hladká mouka
1 ks menší celer
podle chuti
sůl
tymián
bazalka
bobkový list
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Králíka zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.

  2. Veškerou zeleninu dobře očistíme. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme nakrájený celer, mrkev, česnek a vše osmahneme. Zeleninu zalijeme vínem a přidáme oloupaná rajčata. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou, tymiánem a bobkovým listem.

  3. Opečené králičí maso vložíme k zelenině, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

  4. Králíka na víně se zeleninou podáváme s rýží, knedlíkem nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!