Králík na grilu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g kuřecí játra 100 g kuřecí srdíčka 1 ks králík vcelku s droby 250 g uzená slanina nebo špek podle chuti sůl celý kmín sušený nebo čerstvý tymián
Postup Králík na grilu recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu - pozor, má být schovaná v mase! Králíka osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostky a smícháme se sádlem z králíka a droby, vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka a dutinu dobře zašpejlíme nejlépe bambusovou špejlí.
Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolů, pak otočíme (asi 10 minut). Zakryjeme silným alobalem a zvolna grilujeme cca 1,5 - 2 hodiny za občasného obracení (po cca 20 minutách).
Králíka na grilu naporcujeme a podáváme s přílohou podle chuti.