Králík na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g kuřecí játra
100 g kuřecí srdíčka
1 ks králík vcelku s droby
250 g uzená slanina nebo špek
podle chuti
sůl
celý kmín
sušený nebo čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu - pozor, má být schovaná v mase! Králíka osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku.

  2. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky a smícháme se sádlem z králíka a droby, vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka a dutinu dobře zašpejlíme nejlépe bambusovou špejlí.

  3. Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolů, pak otočíme (asi 10 minut). Zakryjeme silným alobalem a zvolna grilujeme cca 1,5 - 2 hodiny za občasného obracení (po cca 20 minutách).

  4. Králíka na grilu naporcujeme a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!