Králík na grilu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g kuřecí játra
100 g kuřecí srdíčka
1 ks králík vcelku s droby
250 g uzená slanina nebo špek
podle chuti
sůl
celý kmín
sušený nebo čerstvý tymián
Postup Králík na grilu recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu - pozor, má být schovaná v mase! Králíka osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostky a smícháme se sádlem z králíka a droby, vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka a dutinu dobře zašpejlíme nejlépe bambusovou špejlí.
Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolů, pak otočíme (asi 10 minut). Zakryjeme silným alobalem a zvolna grilujeme cca 1,5 - 2 hodiny za občasného obracení (po cca 20 minutách).
Králíka na grilu naporcujeme a podáváme s přílohou podle chuti.