Králík na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
sůl
60 g máslo
2 ks cibule
jalovec
nové koření
pepř
1 lžíce hladká mouka
hřbet a kýty z králíka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet a kýty protáhneme nudličkami slaniny a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a zpěníme na másle. Přidáme maso a opečeme po všech stranách dokud nezbělá. Přidáme koření, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby.

  2. Během pečení podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme lžící hladké mouky, zasmahneme, podlijeme, povaříme a prolisujeme přes husté síto. Porce masa přeléváme omáčkou.

  3. Podávat můžeme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!