Králík na bylinkovém pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
8 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks cibule
4 porce králík
bylinkový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, naporcujeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a utřeme.

  2. Do pekáče dáme na dno polovinu cibule. Na ni rozložíme králíka. Porce králíka potřeme česnekem a bylinkovým pepřem. Poklademe jej plátky slaniny posypeme druhou polovinou cibule.

  3. Porce přelijeme olejem a přidáme 1dcl vody a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut nepřikryté. Potom králíka na bylinkovém pepři přikryjeme a občas podlijeme. Pečeme ještě 60 minut.

  4. Králík na bylinkovém pepři je dobrý s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky, zelným salátem nebo kyselými okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!