Králík alá bažant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 2 ks cibule 2 lžíce kečup 6 kuliček jalovec 1 ks králík pepř 2 lžíce plnotučná hořčice 1 špetka kari koření
Postup Králík alá bažant recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso prošpikujeme, osolíme opepříme. Maso naskládáme do pekáčku a přelijeme 1/2 kostkou rozehřátého másla.
Do půllitrové sklenice nakrájíme cibule, česnek, přidáme hořčici, kečup, sůl, pepř, kari, 6 kuliček jalovce a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná.
Touto směsí přelijeme maso a necháme do druhého dne v lednici uležet. Druhý den králíka pečeme. Králíka alá bažant během pečení směsí přeléváme. Králíka alá bažant pečeme, až je maso měkké.
Králíka alá bažant podáváme s rýží.