Králičí stehna s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
40 g máslo
3 lžíce rozinky
1 dl zeleninový vývar
4 ks králičí stehno
2 lžíce hrubozrnná hořčice
150 g créme fraiche
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželová nať
podle potřeby
bramborová škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ze zeleninového vývaru odebereme 0,5 dl a namočíme do něj rozinky. Králičí stehna osolíme a okořeníme.

  2. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, vložíme kuchyňsky upravená králičí stehna a ze všech stran asi 5 minut opekáme dozlatova. Podlijeme zbytkem zeleninového vývaru, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.

  3. Když se stehna udusí doměkka, do šťávy vmícháme hořčici, créme fraiche a odkapané rozinky. Pokud je omáčka řídká, trochu ji zredukujeme nebo zahustíme bramborovou škrobovou moučkou.

  4. Petrželovou nať umyjeme. Osušíme, nadrobno posekáme a při servírování králičí stehna s hořčicovou omáčkou petrželkou posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!