Králičí maso se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
80 g cibule
150 g žampiony
hladká mouka
1 lžička sardelová pasta
400 g vařené králičí maso
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zbylé pečené nebo dušené králičí maso nakrájíme na maličké kousíčky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky nebo kousky.

  2. Na másle zpěníme cibulku, aby zůstala světlá. Vsypeme pokrájené žampiony a podusíme je. Všechno to osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Potom si připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody nebo vývaru a povaříme.

  3. Do této omáčky přidáme pokrájené maso a žampiony, vejce a lžičku sardelové pasty. Králičí maso se žampiony chvíli povaříme, aby se nám srazila vajíčka. Nakonec vše dochutíme podle chuti.

  4. Králičí maso se žampiony podáváme s chlebem nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!