Králičí maso na majoránce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl petrželka 1 kg brambory majoránka 1 ks cibule 40 g celer 20 g mrkev 30 g petržel 1 lžíce hladká mouka 60 g rostlinný tuk králičí předek
Postup Králičí maso na majoránce recept
Postup přípravy receptu
-
Předek z králíka omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do vlažné osolené vody společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí. Uvařené maso vyjmeme, vývar procedíme a uchováme v teple.
Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře prošleháme. Ochutíme ji česnekem třeným se solí a majoránkou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v omáčce. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do omáčky maso a společně dovaříme. Už nemícháme, aby se brambory nerozpadly.
Porce králičího masa na majoránce na talířích zdobíme nakrájenou petrželkou.