Kozí nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajčata
2 ks rohlíky
40 g ořechy
0.5 svazku čerstvá bazalka
300 g kozí sýr
4 lžíce olej lisovaný za studena
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
4 snítky bazalka
na potření
2 lžíce olej lisovaný za studena

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky (z cereální mouky), spařená oloupaná rajčata i kozí sýr nakrájíme na stejné plátky.

  2. V pánvi rozpálíme olej a kolečka rohlíků opečeme po obou stranách dokřupava. Opečená lehce posolíme a opepříme.

  3. Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní skládáme opečený rohlík, rajčata i kozí sýr. Povrch pokapeme olejem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut dozlatova.

  4. Ořechy nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na lístečky a nadrobno ji usekáme. Po 7 minutách pečení nákyp posypeme ořechy i bazalkou a podle chuti dosolíme.

  5. Ihned podáváme a zdobíme snítkou bazalky. Přílohou může být čerstvá zelenina.

  6. Nejen dělená strava - neutrální oběd či večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!