Kotlety se zeleninovou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 svazků petrželka
4 ks cibule
0 kelímků kysaná smetana
1 ks červená paprika
150 g mražený hrášek
250 g dlouhozrnná rýže
4 ks vepřová kotleta
1 kostka bujon
1 ks střední mrkev
podle chuti
sůl
rajčatový protlak
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibulku, pak přidáme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Zalijeme teplou vodou, přidáme bujon a dosolíme. Místo bujonu můžeme použít hotový vývar, pokud máme. Rýži vaříme zvolna do změknutí zhruba 15 minut. Očištěnou mrkev nakrájíme na malé kostičky a přidáme k rýži. Dáme ji hned, aby dostatečně změkla. Stejně tak nakrájíme papriku a přidáme ji spolu s hráškem k rýži před tak 5 minut před jejím dovařením.

  2. Zároveň ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm kotlety tak 6 minut z každé strany. Ty jsme předtím omyli, osušili, nasolili a opepřili. Kotlety zůstanou šťavnaté, když je dáme do velmi rozpáleného oleje. Na jejich povrchu tak vznikne kůrka a vnitřek je zůstane měkký. Pak kotlety dopékáme pomaleji.

  3. Mezitím si nakrájíme menší cibuli na kolečka. Opereme petrželku. Část si odložíme na ozdobu, zbytek nasekáme nahrubo.

  4. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Ve výpeku krátce osmahneme kolečka cibule. Přidáme smetanu a protlak, osolíme a opepříme. Rýži slijeme.

  5. Vepřové kotlety dáme na talíře, přidáme zeleninovou rýži jako přílohu a ozdobíme petrželkou. Vepřové kotlety se zeleninovou rýží podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!