Korpus na sladkou roládu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
6 lžic cukr
0 lžic olej
6 ks vejce
6 lžic polohrubá mouka
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
marmeláda
krém
Postup Korpus na sladkou roládu recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny odměřujeme polévkovou lžící. Žloutky oddělíme od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Čím déle šleháme, tím lepší těsto bude. Postupně přidáváme za neustálého šlehání olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec už ručně přimícháme sníh z bílků. Prášek do pečiva můžeme v receptu i vynechat.
Těsto uhladíme do pečícím papírem vyložené formy (24 x 24 cm) a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Korpus na roládu stočíme ještě teplý a necháme vychladnout.
Korpus na sladkou roládu potíráme krémem nebo marmeládou podle chuti. Potom korpus stočíme do rolády, necháme ztuhnout, nakrájíme a podáváme jako delikátní zákusek s dobrou voňavou kávou nebo čajem.