Kořeněné kapustové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks vejce mléko majoránka 4 ks houska mletý pepř strouhaná houska mořská sůl 1 kg listová kapusta na obalení 4 lžíce hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Kořeněné kapustové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme a umeleme na masovém strojku. Housku namočíme do mléka a trochu vymačkáme. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme, oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme se solí.
Ke kapustě přidáme namočenou housku. Drobně nasekanou cibulku osmahneme na tuku, přidáme ke kapustě, přidáme též vejce, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a dobře promícháme. Není-li těsto dost tuhé, přidáme trochu strouhané housky.
Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a osmažíme v horkém tuku.
Ke kořeněným kapustovým karbanátkům podáváme bramborovou kaši, hlávkový salát nebo salát z rajčat.