Kořeněné kapustové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks vejce
mléko
majoránka
4 ks houska
mletý pepř
strouhaná houska
mořská sůl
1 kg listová kapusta
na obalení
4 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme a umeleme na masovém strojku. Housku namočíme do mléka a trochu vymačkáme. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme, oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme se solí.

  2. Ke kapustě přidáme namočenou housku. Drobně nasekanou cibulku osmahneme na tuku, přidáme ke kapustě, přidáme též vejce, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a dobře promícháme. Není-li těsto dost tuhé, přidáme trochu strouhané housky.

  3. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a osmažíme v horkém tuku.

  4. Ke kořeněným kapustovým karbanátkům podáváme bramborovou kaši, hlávkový salát nebo salát z rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!