Kořeněná švestková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 0.5 ks citron 4 lžíce hladká mouka 5 lžic švestková povidla podle chuti 1 lžička sůl 1-2 lžíce rum 2 ks hřebíček mletá skořice 4 lžičky cukr krupice
Postup Kořeněná švestková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme asi 1 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme.
Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.