Kořeněná švestková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
0.5 ks citron
4 lžíce hladká mouka
5 lžic švestková povidla
podle chuti
1 lžička sůl
1-2 lžíce rum
2 ks hřebíček
mletá skořice
4 lžičky cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku.

  2. Jíšku zalijeme asi 1 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme.

  3. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!