Kořeněná horká čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce kakao
50 cl mléko
25 cl smetana
150 g hořká čokoláda
1 špetka chilli koření
1 lžíce kukuřičný škrob
1 špetka mletý zázvor
50 g mléčná čokoláda
1 špetka mletá vanilka

Postup přípravy receptu

  1. Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do mísy. Zvlášť v hrnci smícháme kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka. Přidáme koření, zbývající mléko a smetanu.

  2. Postupně čokoládu zahříváme. Jakmile se začne směs vařit, nalijeme do mísy na čokoládu. Směs šleháme, až bude hladká a nadýchaná. Potom necháme čokoládu vychladnout a ohřejeme následující den na mírném ohni.

  3. Kořeněnou horkou čokoládu podáváme dostatečně ohřátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!