Koňské maso na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 lžíce olej
1 lžička sůl
1 kelímek smetana
0.5 ks celer
1 ks citron
3 ks mrkev
3 ks petržel
8 kuliček jalovec
3 ks bobkový list
3 dl červené víno
2 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce polohrubá mouka
10 kuliček celý černý pepř
8 kuliček celé nové koření
1 kg koňské maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou slaninu s lžící olivového oleje. Přidáme 8 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Zeleninu opražíme.

  2. Koňské maso osolíme a potřeme z obou stran hořčicí. Maso vložíme k zelenině. Do směsi vymačkáme citron, ukrojíme malý kousek kury citronu a vložíme do hrnce. Přidáme jablečný ocet a zalijeme vývarem nebo vodou. Koňské maso dusíme do poloměkka. Pak přilijeme 3 dl červeného vína a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením a omáčku zahustíme s 3 lžícemi mouky rozšlehané ve smetaně. Omáčku necháme povařit a vše rozmixujeme, dochutíme solí. Vložíme zpět naporcované maso.

  3. Koňské maso na víně podáváme s bramborovým nebo s kynutým houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!