Koňské maso na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1 lžíce olej 1 lžička sůl 1 kelímek smetana 0.5 ks celer 1 ks citron 3 ks mrkev 3 ks petržel 8 kuliček jalovec 3 ks bobkový list 3 dl červené víno 2 lžíce plnotučná hořčice 3 lžíce polohrubá mouka 10 kuliček celý černý pepř 8 kuliček celé nové koření 1 kg koňské maso zadní
Postup Koňské maso na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou slaninu s lžící olivového oleje. Přidáme 8 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Zeleninu opražíme.
Koňské maso osolíme a potřeme z obou stran hořčicí. Maso vložíme k zelenině. Do směsi vymačkáme citron, ukrojíme malý kousek kury citronu a vložíme do hrnce. Přidáme jablečný ocet a zalijeme vývarem nebo vodou. Koňské maso dusíme do poloměkka. Pak přilijeme 3 dl červeného vína a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením a omáčku zahustíme s 3 lžícemi mouky rozšlehané ve smetaně. Omáčku necháme povařit a vše rozmixujeme, dochutíme solí. Vložíme zpět naporcované maso.
Koňské maso na víně podáváme s bramborovým nebo s kynutým houskovým knedlíkem.