Koňaková bábovka od Běty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
125 kg solamyl
150 g cukr moučka
0.3 l slunečnicový olej
2 balíčky vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
125 kg polohrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva
1 balíček kypřící prášek do pečiva
0.3 l vaječný koňak

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovkou vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme a postupně přidáváme vanilkový cukr. Žloutky, cukr, druhý vanilkový cukr, citronovou šťávu a kůru vyšleháme do zhoustnutí. Pak tence vlijeme koňak nebo griotku, ovšem za stálého šlehání na 1. stupeň. Pomalu vlijeme oleji. Stranou smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Vše lehce vmícháme do krémové hmoty. Nakonec vmícháme cukrový sníh.

  3. Těsto na koňakovou bábovku rovnoměrně rozlijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Pečeme podle zkušenosti a zkoušíme špejlí, jestli je bábovka upečená.

  4. Upečenou koňakovou bábovku od Běty necháme vychladnout, vyklepneme a můžeme se do ní pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!