Koložvárské zelí jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg rýže
200 g eidam
2 kelímky kysaná smetana
1 kg mleté maso
1 konzerva sterilované žampiony
4 ks pikantní klobása
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do poloměkka. Kysané zelí povaříme. Maso okořením a na pánvi podusíme. Přidáme protlak, krátce orestujeme a odstavíme. Klobásku nakrájíme. Pekáč vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Sterilovanou zeleninu scedíme.

  2. Na dno dáme polovinu dušeného zelí a rýži, maso, klobásku, kukuřici, žampiony a opět dáme vrstvu zelí. Vše zalijeme kysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Koložvárské zelí v pekáči dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C asi na 25 - 30 minut.

  3. Upečené koložvárské zelí nakrájíme a podáváme se sterilovanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!