Kološvárské skládané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg paprika
1 ks cibule
10 dkg sádlo
10 dkg rajče
15 dkg rýže
1 lžička mletá paprika
40 dkg mleté vepřové maso
60 dkg kysané zelí
20 dkg debrecínský párek
2 dl smetana 12%
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí scedíme a nasekáme na menší kousky. Rýži uvaříme v osolené vodě. Párky nakrájíme na kolečka. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na sádle osmažíme cibuli a promícháme ji s přesekaným kyselým zelím. Mleté vepřové nebo míchané maso zvlášť v misce promícháme s vařenou rýží, solí a pepřem.

  3. Do pekáče dáme polovinu zelí, na ně rozprostřeme masovou směs, poklademe na kolečka nakrájenými párky a nakrájená rajčata a papriky. Potom dáme zbytek zelí a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku.

  4. Směs v troubě pod pokličkou dusíme nejméně 20 minut.

  5. Kološvárské skládané zelí podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!