Kokosoví ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
2 dl voda
25 dkg cukr moučka
10 dkg cukr krystal
30 dkg polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
5 dkg mleté ořechy
poleva
3 dkg kakao
10 lžic mléko
38 dkg cukr moučka
250 g hera

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Krystalový cukr upálíme a zalejeme vodou. Necháme jej vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, ořechy a nakonec překládáním vmícháme sníh z bílků.

  2. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Na něj rozprostřeme těsto. Základ na kokosové ježky pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova. Pak jej necháme vychladnout. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky.

  3. Připravíme si polevu. Heru rozpustíme. Přidáme cukr, kakao, mléko a vše za důkladného míchání spojíme. Do hmoty namáčíme nakrájené kostky a ihned je obalujeme v kokosu.

  4. Kokosové ježky necháme ztuhnout a můžeme podávat. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!