Kokosky s marcipánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
1 ks vejce
200 g máslo
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
těsto 2
3 ks bílek
50 g kokos
100 g cukr krupice
1 lžíce meruňková marmeláda
poleva
200 g čokoláda na vaření
náplň
100 g marcipánová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s prosátou moukou a moučkovým cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce asi hodinu odležet.

  2. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm v průměru. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 12 minut.

  3. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme na nejnižší rychlost do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech s pečícím papírem kokosky. Pečeme nebo spíš sušíme v předehřáté troubě na 130 °C asi 45 minut. Necháme je vychladnout a opatrně odtrhneme od papíru.

  4. Marcipán propracujeme s marmeládou, potřeme kolečka a slepíme s kokoskami. Spodní polovinu cukroví namáčíme v rozehřáté čokoládě.

  5. Kokosky s marcipánem je lepší nechat uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!