Koblihy z masopustu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
50 g cukr
sůl
40 g máslo
1 lžíce rum
4-5 ks žloutek
40 g droždí
500 g polohrubá mouka
2-3 dl sladká smetana
náplň
džem

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Droždí rozdrobíme, smícháme se lžící mouky, cukru a 3 lžícemi sladké smetany v hladké těstíčko, které necháme v teple vykynout.

  2. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny. Pak přišleháme žloutky. Kváskem zaděláme žloutkovou pěnu. Přidáme mouku, rum a podle potřeby sladkou smetanu. Vypracuje hladké a vláčné těsto, na kterém se tvoří "puchýřky".

  3. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme asi 1cm vysoký plát. Skleničkou z těsta vykrojíme sudý počet koleček. Do každého druhého kolečka dáme trochu džemu a uzavřeme druhým kolečkem. Necháme je vykynout z obou stran.

  4. Vykynuté koblihy smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Osušíme je ubrouskem a sypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem, podle toho, jak je máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!