Koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
těsto
1 lžička cukr
sůl
0.2 kostky máslo
1 lžíce rum
8 ks žloutek
125 ml smetana
40 g droždí
250 g hladká mouka
náplň
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpuštěného másla přidáme žloutky a smetanu. Z droždí, cukru a rumu si připravíme kvásek.

  2. Do mísy dáme prosátou, osolenou mouku, žloutkovou směs a vzešlý kvátek, zaděláme hladké těsto a důkladně propracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

  3. Z těsta vyválíme silnější plát, sklenkou vykrajujeme kolečka a ty smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

  4. Nafouklé koblihy plníme pomocí injekční stříkačky marmeládou. Servírujeme sypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!