Koblihy plněné hermelínem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
2 dl podmáslí
100 g hermelín
cukr moučka
400 g hladká mouka
200 ml bílý jogurt
olej na smažení
80 g rostlinný tuk
1/2 lžičky jedlá soda
2 špetky mletý hřebíček
nakládané brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Z jogurtu, mletého hřebíčku a cukru si připravíme omáčku, kterou necháme v chladu rozležet. Hermelín nakrájíme na kostky

  2. Z prosáté mouky, prášku do pečiva, jedlé sody, vajec, změklého tuku a podmáslí, vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odležet

  3. Potom ho vyválíme na placku asi 1cm vysokou, ze které vykrájíme větší kolečka

  4. Na každé kolečko položíme kousek hermelínu a lžičku brusinek. Překryjeme druhým kolečkem a okraje pevně stiskneme

  5. Naplněná kolečka prudce osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova a necháme krátce na papírové utěrce okapat

  6. Koblihy plněné hermelínem a brusinkami podáváme horké s jogurtovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!