Klobáskové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks klobása
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
120 g máslo
150 ml voda
150 g hladká mouka
50 g smetanový sýr
náplň
1 špetka sůl
100 g máslo
140 g smetanový sýr
2 ks uvařený žloutek
na ozdobu
0.5 ks paprika
1 ks rajče
1 lžíce nastrouhaný sýr
na potření
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Přivedeme k varu a do vařící hmoty přidáme mouku a sýr. Na mírném ohni mícháme ještě 7 minut na hladkou hmotu. Odstavíme a do vlažné hmoty přidáme ješte jedno vejce.

  2. Těsto dáme do cukrářského sáčku s ozdobným nádstavcem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kopečky, které pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut.

  3. Z uvařených vajec vybereme žloutky, které smícháme spolu s máslem a smetanovým sýrem. Přidáme trochu soli. Suroviny spolu dobře vymícháme.

  4. Upečené a vychladlé těsto překrojíme, nastříkáme krém, položíme kolečko klobásy, opět dáme krém a přiložíme druhým kolečkem. Vznikne nám malý míček.

  5. Vrch míčku zdobíme kečupem, nastrouhaným sýrem, nebo nakrájenou paprikou a rajčetem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!