Klešická pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 4 ks česnek 2 lžíce majonéza 1 ks velká cibule 1 ks zelená paprika 1/2 ks malý celer 2 ks kyselé okurky 30 dkg salám Gothaj 1 ks pastviňák 3 ks střední mrkev 4 ks malá kapusta
Postup Klešická pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si mlýnek a vše potřebné k vyrobení této pikantní pomazánky a to - 30 dkg salámu Gothaj - můžou být i 2 - 3 špekáčky, 3 střední mrkve, 1 pastviňák, 1/2 malého celeru, 4 stroužky česneku, 1 větší cibuli, 1 zelenou papriku, 4 malé kapustičky, 2 kyselé okurky nebo 2 naložené zelené papriky
Vše umeleme do menší misky a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme 2 polévkové lžíce majonézy a opět zamícháme. Podáváme na chléb namazaný máslem. Není třeba solit. A jedna rada nakonec, pokud by jste toto množství nesnědli, tak doporučuji dát pomazánku do slkeniček po majolce a uložit do ledničky
Recept vystačí na cca 1/2 kg pomazánky a dá se konzumovat i po 14 dnech. Dobrou chuť.