Klešická pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

4 ks česnek
2 lžíce majonéza
1 ks velká cibule
1 ks zelená paprika
1/2 ks malý celer
2 ks kyselé okurky
30 dkg salám Gothaj
1 ks pastviňák
3 ks střední mrkev
4 ks malá kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mlýnek a vše potřebné k vyrobení této pikantní pomazánky a to - 30 dkg salámu Gothaj - můžou být i 2 - 3 špekáčky, 3 střední mrkve, 1 pastviňák, 1/2 malého celeru, 4 stroužky česneku, 1 větší cibuli, 1 zelenou papriku, 4 malé kapustičky, 2 kyselé okurky nebo 2 naložené zelené papriky

  2. Vše umeleme do menší misky a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme 2 polévkové lžíce majonézy a opět zamícháme. Podáváme na chléb namazaný máslem. Není třeba solit. A jedna rada nakonec, pokud by jste toto množství nesnědli, tak doporučuji dát pomazánku do slkeniček po majolce a uložit do ledničky

  3. Recept vystačí na cca 1/2 kg pomazánky a dá se konzumovat i po 14 dnech. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!