Kiš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
250 ml smetana
250 g čedar
mletý pepř
podle chuti
250 g zelenina
100 g maso

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu nalijeme do misky a nastrouháme do ní sýr. Rozklepneme do ní vejce a rozmixujeme ručním mixérem. Vznikne řídká cuckovitá kašička.

  2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobno. Použijeme oblíbenou zeleninu. Vsypeme do misky se smetanou, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti.. Maso použijeme již vařené. Pekáček vymažeme máslem a vlijeme směs. Kiš pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova, na vrch poklademe hoblinky másla.

  3. Možno udělat i jako zeleninový dort, kdy z tmavé mouky, vody a vejce vypracujeme těsto. Vyválíme ho na tenoučkou placku a dáme do kulaté dortové formy tak, aby bylo těsto hodně vysoko a vytažené na stěny formy. Dovnitř nalijeme směs. Kiš pak pečeme stejně jako bez korpusu.

  4. Kiš je dobrý studený i teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!