Kefírová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
400 g brambory
1 ks žloutek
0.5 l mléko
1 ks cibule
0.5 l voda
1 ks kopr
0.8 l kefír
150 g tvaroh
podle chuti
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Kopr nasekáme a cibuli nakrájenou nadrobno na másle lehce osmažíme. Kefír ohřejeme, v půlce mléka rozmícháme žloutek a tvaroh zředíme zbývajícím mlékem.

  3. Do teplého kefíru přidáme brambory, mléko se žloutkem a zředěný tvaroh.

  4. Kefírovou polévku promícháme a okořeníme petrželkou a cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!