Kedlubnové zelí se špekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g sůl 70 g cibule 14 g sádlo 1 lžíce ocet 8% 14 g špek 7 g polohrubá mouka 700 g kedluben
Postup Kedlubnové zelí se špekem recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špek nakrájíme na kostičky.
Špek vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a zahřejeme, až se špek částečně vyškvaří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne na krajích žloutnout, vložíme nakrájené kedlubny a sůl. Podlijeme cca 50 ml vody a dusíme, až začnou kedlubny měknout a voda se z kedluben téměř odpaří.
Na závěr do kedlubnového zelí přidáme ocet, zaprášíme moukou a dusíme do změknutí kedluben.
Kedlubnové zelí se špekem podáváme k vepřové pečeni a vařeným bramborem.
Energetická hodnota: 477kJ / na porci