Kedlubnové zelí se špekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
70 g cibule
14 g sádlo
1 lžíce ocet 8%
14 g špek
7 g polohrubá mouka
700 g kedluben

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špek nakrájíme na kostičky.

  2. Špek vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a zahřejeme, až se špek částečně vyškvaří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne na krajích žloutnout, vložíme nakrájené kedlubny a sůl. Podlijeme cca 50 ml vody a dusíme, až začnou kedlubny měknout a voda se z kedluben téměř odpaří.

  3. Na závěr do kedlubnového zelí přidáme ocet, zaprášíme moukou a dusíme do změknutí kedluben.

  4. Kedlubnové zelí se špekem podáváme k vepřové pečeni a vařeným bramborem.

  5. Energetická hodnota: 477kJ / na porci


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!