Kávový koláč se zakysanou smetanou a ostružinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 šálků cukr
0 šálků olej
0 šálků kakao
0 šálků voda
0 šálků káva
3 šálky polohrubá mouka
2 lžíce vinný ocet
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
náplň
1 kelímek zakysaná smetana
0 šálků otružiny
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, kakao nebo karob a kypřící prášek do pečiva. Přidáme olej, vinný ocet zředěný vodou, vychladlou uvařenou kávu nebo espresso a metličkou vyšleháme krémové a vláčné těsto.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a moukou vysypané dortové formy nebo na plech a pečeme při 250 °C asi 25 minut. Upečený korpus vyjmeme a necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme. Jednu část potřeme zakysanou smetanou, pokryjeme ostružinami, případně potřeme ostružinovou marmeládou, nebo poklademe ostružinami uvařenými s cukrem. Jemně přiklopíme a necháme v lednici trochu ztuhnout.

  4. Kávový koláč se zakysanou smetanou a ostružinami nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!