Kávový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
8 lžic rum
5 ks žloutek
200 g čokoláda na vaření
6 lžic cukr moučka
10 lžic silná černá káva
200 g loupané mandle
podle potřeby
2 lžíce rum na vypláchnutí

Postup přípravy receptu

  1. Mandle dvakrát pomeleme, přidáme lžíci cukru i vody a vymícháme na hladkou hmotu. Čokoládu (kvalitnější s větším podílem kakaa) nastrouháme najemno.

  2. Změklé máslo, žloutky i zbylý cukr ušleháme do pěny. Přidáme mandlovou hmotu, čokoládu, studenou kávu i rum. Z ingrediencí vymícháme hladký krém.

  3. Formičky na pudink nebo malé bábovky vypláchneme rumem a rozdělíme do nich krém (je řidší). Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.

  4. Kávový dezert vyklopíme, obložíme čerstvým ovocem (kiwi, jahody, banán, hroznové víno), ozdobíme šlehačkou a snítkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!