Kávový cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
170 g máslo
50 g cukr moučka
280 g hladká mouka
náplň
3 ks vejce
2 ks žloutek
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce kukuřičný škrob
2 lžíce instantní káva
750 g měkký tučný tvaroh
na ozdobu
60 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a cukr prosejeme, přidáme kousky másla, vejce a špetku soli. Vše zpracujeme na pevné těsto, které necháme odležet 60 minut v chladničce.

  2. Tvaroh dáme do mísy. Kávu zalijeme 4 lžícemi horké vody a rozmícháme, vlijeme do tvarohu, přidáme oba cukry, žloutky, vejce, škrob a promícháme.

  3. Z odleželého těsta odkrojíme jednu třetinu. Větší část rozválíme na kulatý plát a dáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Ze zbytku těsta vyválíme dlouhý pruh, stočíme ho, pak opatrně rozvineme kolem dortové formy a jeho okraje k sobě dobře přitiskneme. Na korpus rozetřeme kávovou tvarohovou náplň a povrch uhladíme.

  4. Kávový cheesecake pečeme v troubě předehřáté na 150 °C přibližně 50 minut.

  5. Z vychladlého korpusu sejmeme formu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dáme do malého papírového kornoutku a kávový cheesecake na povrchu ozdobně přestříkáme.

  6. Kávový cheesecake uchováváme v chladu, krájíme na porce a podáváme jako výborné sladké pohoštění třeba k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!