Katův šleh á la Charlese recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g cibule 3 lžíce kečup 2 ks mrkev 1 lžíce plnotučná hořčice 2 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 1 plechovka sterilovaný hrášek 800 g vepřové maso 2 lžíce worcesterová omáčka 0 lžic chilli omáčka 1 dl nálev z okurek podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Katův šleh á la Charlese recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vepřové maso (kýtu, plec, krkovičku) nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Mrkev nastrouháme na malé nudličky. Červené papriky nakrájíme na kousky.
Cibuli vsypeme do rozpáleného oleje a mícháme, dokud se neodpaří voda, která z cibule vytekla a dokud mírně nezezlátne. Přidáme nakrájené maso, opepříme, přidáme mleté chilli papričky podle toho, kolik kdo vydrží a maso dobře osmahneme.
Když maso změkne, přidáme hořčici, kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku a worcesterovou omáčku. Promícháme a vlijeme trochu láku z okurek. Poté přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme ještě cca 3 - 5 minut provařit. Ne déle, aby zelenina zůstala pěkně křupavá, i ta se dá použít podle toho, jakou máte rádi.
Dosolíme až nakonec podle chuti, ingredience obsahují sůl, tak abychom nepřesolili. Při servírování ještě horké na talíři posypeme nastrouhaným sýrem podle vlastní chuti - já používám eidam.
Katův šleh á la Charlese podáváme s čerstvým chlebem, bramboráčky, hranolky nebo vařenými brambory.