Katův šleh á la Charlese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g cibule
3 lžíce kečup
2 ks mrkev
1 lžíce plnotučná hořčice
2 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
1 plechovka sterilovaný hrášek
800 g vepřové maso
2 lžíce worcesterová omáčka
0 lžic chilli omáčka
1 dl nálev z okurek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vepřové maso (kýtu, plec, krkovičku) nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Mrkev nastrouháme na malé nudličky. Červené papriky nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli vsypeme do rozpáleného oleje a mícháme, dokud se neodpaří voda, která z cibule vytekla a dokud mírně nezezlátne. Přidáme nakrájené maso, opepříme, přidáme mleté chilli papričky podle toho, kolik kdo vydrží a maso dobře osmahneme.

  3. Když maso změkne, přidáme hořčici, kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku a worcesterovou omáčku. Promícháme a vlijeme trochu láku z okurek. Poté přidáme všechnu zeleninu, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme ještě cca 3 - 5 minut provařit. Ne déle, aby zelenina zůstala pěkně křupavá, i ta se dá použít podle toho, jakou máte rádi.

  4. Dosolíme až nakonec podle chuti, ingredience obsahují sůl, tak abychom nepřesolili. Při servírování ještě horké na talíři posypeme nastrouhaným sýrem podle vlastní chuti - já používám eidam.

  5. Katův šleh á la Charlese podáváme s čerstvým chlebem, bramboráčky, hranolky nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!