Karamelový pařížský krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce cukr
2 ks vejce
1 kostka máslo
0.5 kostky hera
1 plechovka salko
1 balíček vanilkový cukr
podle chuti
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme salko - minimálně 2 hodiny ve vodní lázni.

  2. Máslo a heru utřeme s 1 - 2 lžícemi cukru. Nad parou ušleháme dvě vejce s vanilkovým cukrem a 1 lžící cukru, do husté pěny. Necháme ji vychladnout. Vychladlý krém přidáme do utřeného másla s herou. Dále přidáme salko a kakao podle chuti.

  3. Karamelový pařížský krém používáme k plnění dortů nebo slepování cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!