Kapustové závitky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks kapusta
250 ml vývar z masoxu
1 ks větší cibule
20 g sušené houby
1 lžička kremžská hořčice
0.5 lžičky mletý černý pepř
1 ks včerejší houska
400 g mleté maso (50:50)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozebereme na listy, 12 si oddělíme stranou. Omyjeme je a na 3 minuty ponoříme do osolené vroucí vody. Necháme je spařit a pak okapat.

  2. Housku namočíme do 200 ml studené vody. Sušené houby namočíme do 150 ml vody. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  3. Poté housku vymačkáme a vmícháme ji do mletého masa s vejci, oloupanou a nakrájenou cibulí a okapanými houbami. Hmotu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.

  4. Vždy 3 kapustové listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň z mletého masa - použijeme vepřové a hovězí v poměru půl na půl. Stočíme čtyři závitky, převážeme nití a na rozehřátém másle ze všech stran opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 35 minut.

  5. Pokud nám zbyla kapusta, nadrobno ji posekáme a udusíme doměkka.

  6. Podáváme s vařeným bramborem a poléváme dušenou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!