Kapustové závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
0.5 lžičky skořice
4 lžíce rozinky
8 listů kapusta
2 lžíce sekaná petrželka
100-200 ml zeleninový vývar
2 lžíce mandlové lupínky
1 svazek jarní cibulka
1 lžíce římský kmín
3 lžíce rajský protlak
300 g vařená rýže
na potření
olej
omáčka
sůl
1 lžíce majoránka
mletý bílý pepř
1 kelímek bílý jogurt (větší)
1 lžíce římský drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce blanšírujeme do změknutí. Necháme okapat a vyřízneme tuhá žebra.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i utřený česnek. Přidáme protlak, rozinky, mandle, kmín, skořici, petrželku a rýži. Vše promícháme. Prohřejeme a poté necháme vychladnout.

  3. Na kapustové listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň něměla kudy ven, můžeme si pomoci nití. Závitky naskládáme do olejem vytřeného pekáčku spojem dolů, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme 25 - 30 minut na 190 °C. Během pečení přeléváme výpekem, případně vývar ještě dolejeme.

  4. Jogurt smícháme s kmínem, mátou a podle chuti i přisolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě koření rozložit.

  5. Kapustové závitky rozdělíme na talíře a přeléváme jogurtovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!