Kapustové řízky s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g mléko
50 g cibule
80 g sádlo
650 g kapusta
75 g hladká mouka
150 g junior
podle chuti
15 g česnek
sůl
1 g mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kapustu dobře omyjeme, rozkrájíme na čtverečky nebo širší proužky. Kapustu vložíme do osolené vody a necháme přejít varem. Spařenou kapustu scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  2. Na polovině dávky sádla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený salám.

  3. Druhou polovinu sádla rozehřejeme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku - bešamel. Do vychlazeného bešamelu přidáme připravenou kapustu, salám s cibulí, česnek utřený na soli, veku, pepř, podle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.

  4. Z hotové hmoty tvarujeme řízky. Kapustové řízky s uzeninou obalíme v klasickém trojobalu.

  5. Kapustové řízky s uzeninou podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!