Kapustnice s trojím druhem masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks cibule
1 ks chilli paprička
2 ks bobkový list
150 g uzené maso
250 g hovězí maso
20 g sušené houby
750 g kyselé zelí
250 g vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
1 ks papriková klobása
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 dl sladká nebo kyselá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k cibuli, krátce opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, krátce podusíme a zalijeme trochou vody nebo vývaru.

  2. Asi po 20 minutách přidáme k hovězímu na kostky nakrájené vepřové maso, namočené houby a prolisovaný česnek.

  3. Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, chilli papričku a kyselé zelí. Zelí uvaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme ho k zelí. Přisypeme na kostky nakrájené uzené maso, kolečka paprikové klobásy a polévku ještě chvíli povaříme.

  4. Při podávání zjemníme kapustnici s trojím druhem masa kopečkem vyšlehané smetany, podle chuti můžeme přidat l kyselou smetanu. Kapustnici servírujeme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!