Kapustnice s trojím druhem masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks cibule 1 ks chilli paprička 2 ks bobkový list 150 g uzené maso 250 g hovězí maso 20 g sušené houby 750 g kyselé zelí 250 g vepřové maso 2 lžičky mletá sladká paprika 1 ks papriková klobása podle chuti sůl na ozdobu 1 dl sladká nebo kyselá smetana
Postup Kapustnice s trojím druhem masa recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k cibuli, krátce opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, krátce podusíme a zalijeme trochou vody nebo vývaru.
Asi po 20 minutách přidáme k hovězímu na kostky nakrájené vepřové maso, namočené houby a prolisovaný česnek.
Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, chilli papričku a kyselé zelí. Zelí uvaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme ho k zelí. Přisypeme na kostky nakrájené uzené maso, kolečka paprikové klobásy a polévku ještě chvíli povaříme.
Při podávání zjemníme kapustnici s trojím druhem masa kopečkem vyšlehané smetany, podle chuti můžeme přidat l kyselou smetanu. Kapustnici servírujeme s chlebem.