Kapr v pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
4 porce kapr
1 ks hřebíček
1 lístky bobkový list
30 g hladká mouka
5 dl světlé pivo
5 kuliček celý černý pepř
1 ks cibule menší

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a necháme vcelku. Porce kapra podle potřeby očistíme. Pak je osolíme.

  2. Připravené porce kapra vložíme do hrnce, přelijeme pivem, přidáme oloupanou cibuli, koření a máslo s moukou, mírně vaříme 15 až 20 minut.

  3. Pak kapra vyjmeme, omáčku zahustíme, provaříme a přecedíme. Maso vložíme zpátky už jen prohřát.

  4. Porce kapra podáváme přelité pivní omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!