Kapr v jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
200 ml voda
1 dl bílé víno
500 ml bílý jogurt
1 kostka bujon
4 porce filé z kapra
podle chuti
sůl
rybí koření
na ozdobu
nakládané kapary

Postup přípravy receptu

  1. Filety kapra zprudka osmahneme na pánvi na rozpuštěném másle. Osolíme a posypeme rybím kořením podle chuti (originál koupená směs). Připravíme si vývar z kostky Maggi extra silného bujónu. Kapra podlijeme 150 ml vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.

  2. Mezitím do bílého jogurtu zamícháme víno a jogurtem přelijeme měkkého kapra. Jogurtovou omáčku s kaprem necháme ještě 3 minuty dusit pod pokličkou.

  3. Kapra v jogurtové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem a zdobíme nakládanými kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!