Kakaové těsto na cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

160 g máslo
60 g solamyl
20 g kakao
2 ks žloutek
80 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
160 g hladká mouka
1 špetka mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky, bílky na recept nebudeme potřebovat

  2. Na vál vsypeme odměřenou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, solamyl, kakao, mletou skořici, čerstvě namletý hřebíček a 2 žloutky. Zpracujeme v hladké kakaové těsto, které necháme odležet v lednici přes noc

  3. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný, vykrajujeme libovolné tvary a pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 175 °C. S těstem na kakaové cukroví se skvěle pracuje, nelepí se, neláme a chuťově je moc dobré

  4. Cukroví z kakaového těsta slepujeme marmeládou, máslovým krémem nebo čokoládovou pomazánkou a zdobíme podle vlastní fantazie. Cukroví potřebuje asi 10 dní odležet, aby změklo, proto si jej připravujeme předem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!