Kachní játra na hruškovém ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
1 ks cibule
200 g hruška
1 lžíce hladká mouka
200 ml hovězí vývar
800 g kachní játra
100 ml smetana na vaření
4 cl hruškovice
podle chuti
cukr
sůl
mletá paprika
mletý černý pepř
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná, omytá a osušená játra nakrájíme na větší kusy. Oloupané hrušky nakrájíme na malé kostičky bez ohryzku a pecek. Hrušky pokapeme citronovou šťávou.

  2. Nakrájené hrušky orestujeme na chvilku na másle a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme nakrájená játra, podusíme a hotová játra osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

  3. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy. Cibuli zaprášíme moukou a podlijeme hruškovicí, jemně poprášíme mletou paprikou.

  4. Do základu omáčky přidáme vývar nebo vodu a smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a pepřem. Nakonec do omáčky přidáme játra s hruškami, naposledy provaříme a odendáme.

  5. Kachní játra na hruškovém ragú podáváme teplé s naší oblíbenou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!