Kachna v polévce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks celer 3 lžíce sádlo 2 l voda 3 ks mrkev 2 ks petržel 1 ks kachna 1-2 lžíce hladká mouka podle chuti 2 stroužky česnek sůl ocet majoránka na ozdobu petrželka
Postup Kachna v polévce recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu podle potřeby očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a zaprášíme moukou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu překrájíme.
V hrnci rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Nakonec vložíme kousky kachny a ze všech stran je osmahneme. Když začne vše zlátnout, zalijeme kachnu vodou nebo vývarem a uvaříme ji doměkka. Polévku ochutíme pepřem, majoránkou a petrželkou a octem nebo bílým vínem.
Kachnu v polévce podáváme s pečivem nebo můžeme přímo do polévky zavařit pár brambor.