Kachna v polévce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 ks celer
3 lžíce sádlo
2 l voda
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks kachna
1-2 lžíce hladká mouka
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
ocet
majoránka
na ozdobu
petrželka
Postup Kachna v polévce recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu podle potřeby očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a zaprášíme moukou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu překrájíme.
V hrnci rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Nakonec vložíme kousky kachny a ze všech stran je osmahneme. Když začne vše zlátnout, zalijeme kachnu vodou nebo vývarem a uvaříme ji doměkka. Polévku ochutíme pepřem, majoránkou a petrželkou a octem nebo bílým vínem.
Kachnu v polévce podáváme s pečivem nebo můžeme přímo do polévky zavařit pár brambor.