Kachna v polévce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks celer
3 lžíce sádlo
2 l voda
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks kachna
1-2 lžíce hladká mouka
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
ocet
majoránka
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu podle potřeby očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a zaprášíme moukou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu překrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Nakonec vložíme kousky kachny a ze všech stran je osmahneme. Když začne vše zlátnout, zalijeme kachnu vodou nebo vývarem a uvaříme ji doměkka. Polévku ochutíme pepřem, majoránkou a petrželkou a octem nebo bílým vínem.

  3. Kachnu v polévce podáváme s pečivem nebo můžeme přímo do polévky zavařit pár brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!