Kachna s kedlubnami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks kachna
6 ks kedlubna
bobkový list
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu obalíme slaninou. Můžeme ovázat, aby na ní slanina držela. Pekáček vyložíme slaninou, nakrájenou kořenovou zeleninou a nakrájenými kedlubnami. Přisypeme bobkový list, celý pepř.

  2. Do pekáčku se zeleninou vložíme kachnu, dobře podlijeme vodou. Za častého podlévání a obracení kachnu upečeme v troubě doměkka. Po upečení z kachny odstraníme nitě a kachnu nakrájíme na porce.

  3. Kachnu s kedlubnami na talíři obložíme i zeleninou z pekáčku. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!