Kachna po Tyrolsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
- - sůl
- - máslo
2 ks cibule
100 g mouka hladká
300 g jablka
1 ks kachna
150 g zelenina kořenová
2 dl víno červené
- - divoké koření
150 g džem rybízový

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a naplníme jablky. Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a kořenovou zeleninu, přidáme divoké koření zalijeme trochou vody, vložíme kachnu a pečeme v troubě dočervena. Občas poléváme výpekem. Kachnu potom vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, povaříme. Přidáme cukr, rybízový džem a nakonec víno. Podle chuti dosolíme, kachnu podáváme s rýží a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!