Kachna po Tyrolsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr - - sůl - - máslo 2 ks cibule 100 g mouka hladká 300 g jablka 1 ks kachna 150 g zelenina kořenová 2 dl víno červené - - divoké koření 150 g džem rybízový
Postup Kachna po Tyrolsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a naplníme jablky. Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a kořenovou zeleninu, přidáme divoké koření zalijeme trochou vody, vložíme kachnu a pečeme v troubě dočervena. Občas poléváme výpekem. Kachnu potom vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou, povaříme. Přidáme cukr, rybízový džem a nakonec víno. Podle chuti dosolíme, kachnu podáváme s rýží a houskovým knedlíkem.